wyszukanie zaawansowane

Galerie

Jaki kolor żywności najlepiej chroni przed rakiem?

Jaki kolor żywności najlepiej chroni przed rakiem?

123RF

1/6

Rak jest chorobą niezwykle złożoną, będącą skutkiem wielu jednocześnie występujących ze sobą czynników, m.in. genów, stylu życia, środowiska i żywienia.

Chociaż stwierdzenie, że dzięki jedzeniu można uniknąć zachorowania na nowotwory jest nadużyciem, nie ulega wątpliwości, że właściwe odżywianie obniża ryzyko raka. Uważa się nawet, że w krajach uprzemysłowionych, można byłoby uniknąć jednej trzeciej zachorowań na najbardziej popularne nowotwory tylko dzięki lepszemu odżywianiu. Dowiedz się, przed czym chronią czerwone, pomarańczowe, żółte, zielone i fioletowe warzywa i owoce.

Tekst: Agnieszka Majewska/ese/fitness.wp.pl

REKOMENDACJA
1/6
2014-01-16 12:30:59
~kasia

Nie jest łatwo zdrowo się odżywiać, to wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Dawniej zawsze miałam z tym problem. Nie mogła znaleźć odpowiedniej diety a od lat zmagałam się z moimi kg. Brak mi było motywacji. Aż wreszcie znajoma poleciła mi coś rewelacyjnego!(idealnafigura.com/gb eres). Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te zbędne kg, wiem tylko, że nie głodowałam i jadłam ulubione potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:)

Masz swoje poglądy? Tu jest miejsce, gdzie możesz je swobodnie wyrazić!
Pisz, komentuj i dyskutuj. Pamiętaj o tym, że nie będziemy tolerować niecenzuralnych wypowiedzi i wulgaryzmów. Wymieniaj poglądy a nie obelgi. Zasady Opinii.