wyszukanie zaawansowane

Galerie

8 zalet jogurtu

8 zalet jogurtu

123RF

1/8

Jogurt znany jest od tysiącleci. To produkt uniwersalny, bo znajduje wiele zastosowań, smaczny i przede wszystkim bardzo zdrowy. Jego nazwę zawdzięczamy Turkom – po turecku „jagurt” oznacza „kwaśne mleko”. Dlaczego warto go jeść?

Zawiera żywe kultury bakterii
W procesie produkcji jogurtu naturalnego rozwijają się bakterie termofilne z gatunków Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus i Streptococcus salivarius ssp. thermophilus. Żywe kultury jogurtowe produkują kwas mlekowy, który chroni nas przed rozwojem chorobotwórczej mikroflory w jelitach. Badania potwierdziły, że regularnie jedząc jogurt, wpływamy na obniżenie ryzyka wystąpienia raka jelita grubego. Bakterie działają też korzystnie na układ pokarmowy, usprawniając proces trawienia. Warto pamiętać, że określenie „jogurt” zastrzeżone jest dla produktu, który zawiera nie mniej niż 10 mln komórek/1 ml żywych kultur bakterii.

REKOMENDACJA
1/8
2015-01-25 20:27:34
~dr.

NOWOŚĆ !!!! dr . Tu zadbaj o swoje zdrowie, naprawdę warto, NOWOŚĆ! http://prezentacja.s7tea m.com/p,PQU98254367.html

2014-08-03 13:06:02
~KASIA

Nie jest łatwo zdrowo się odżywiać, to wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Dawniej zawsze miałam z tym problem. Nie mogła znaleźć odpowiedniej diety a od lat zmagałam się z moimi kg. Brak mi było motywacji. Aż wreszcie znajoma poleciła mi coś rewelacyjnego!(idealnafigura.com/gb eres). Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te zbędne kg, wiem tylko, że nie głodowałam i jadłam ulubione potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:)

Masz swoje poglądy? Tu jest miejsce, gdzie możesz je swobodnie wyrazić!
Pisz, komentuj i dyskutuj. Pamiętaj o tym, że nie będziemy tolerować niecenzuralnych wypowiedzi i wulgaryzmów. Wymieniaj poglądy a nie obelgi. Zasady Opinii.