wyszukanie zaawansowane

Galerie

Czas na fasolkę szparagową

Czas na fasolkę szparagową

Shutterstock

1/6

Jest smaczna i bardzo zdrowa. Ma mało kalorii i sporo błonnika, więc doskonale nadaje się dla osób na diecie odchudzającej. Posiada niski indeks glikemiczny, więc mogą po nią sięgać diabetycy. Z kolei kobiety w ciąży powinny docenić ją jako bogate źródło kwasu foliowego.

Mamy dwie odmiany fasolki szparagowej – delikatniejszą w smaku żółtą i bardziej wyrazistą zieloną. Obie świetnie smakują ugotowane w niewielkiej ilości wody, ale najlepiej przyrządzać je na parze, bo wówczas warzywa tracą najmniej składników odżywczych. Fasolka szparagowa stanowi zarówno świetną przekąskę, jak i danie obiadowe w sezonie letnim, ale nadaje się też do zamrażania i robienia przetworów na zimę. Musimy tylko pamiętać, że nie można jej jeść na surowo, bo zawiera substancje toksyczne, które dezaktywują się dopiero w procesie obróbki termicznej.

Inga Kazana/mmch/WP Zdrowie&Fitness

REKOMENDACJA
1/6
2015-05-29 10:50:00
~Mama Dobra Rada

Powinno się ja jeść w każdym wieku. Porady jak gotować fasolkę szparagową na http://mama-dobra-rada.pl/przepisy- kulinarne-fasolka-szparagowa/

2015-05-29 08:18:46
~madzia

Taka propozycja naprawdę daje radę, lubię sobie sama przygotować wtedy wiem co tam naprawdę jest. To jest świetne uzupełnienie diety w trakcie odchudzania. Od 9 miesięcy stosuję się do rad z książki odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii i muszę przyznać że efekty mnie bardzo zadawalają (14kg mniej :) Dla mnie ważne, ze nie biorę zadnych tabletek, supli a to mnie cieszy podwójnie :D

2015-05-29 08:08:43
~Ewa

Sprawdźcie również wyniki głosowania internautów na najlepsze tabletki na odchudzanie, wyniki dostępne na stronie rtno.pl

2015-05-28 19:50:39
~KKKKKKKKKKKKKK

WLASNIE ZJADLAM JEJ POL KILO PYCHA Z JAJECZKAMI SADZONYMI.

2015-05-28 16:32:25
~bernatka

Dzisiejsza żywność to intensywna uprawa, intensywna produkcja i intensywna hodowla, a coś co jest intensywne traci na wartości, bo liczy się zysk a nie nasze zdrowie. Jakość dzisiejszej żywności jest zaprzeczeniem żywienia w zgodzie z naturą, bardzo daleko odeszliśmy od natury dlatego tyjemy, wszystko wokół nas jest przetworzone. Rozwiązanie jest w zasięgu ręki < http://klubdiety.pl/wyniki-diety > skuteczność przechodzi ludzkie oczekiwania.

2015-05-27 13:28:17
~OMG

w fasolce szparagowej jest wit K1 która nie ma żadnego wpływu na asymilacje wapnia i wbudowywanie go w kości, odpowiada za te procesy witamina K2 która jest produkowana przez drobnoustroje, radze się douczyć INGO

2015-05-27 13:16:00
~prezes khan

wc.pl najlepsze lekarstwo ulomnosc od rana

2015-05-27 13:03:25
~ziolaizdrowie

http://ziolaizdrowie.cba.pl Zastoso wanie ziół i innych produktów naturalnych

2015-05-27 12:53:34
~kasia

Nie jest tak, że masz nadwagę bo jesz za dużo? Masz nadwagę bo jesz za mało? To prawda! Jesz za mało substancji odżywczych potrzebnych dla organizmu. Teraz masz szansę uzyskać idealną figurę i cieszyć się nią tak długo jak zachcesz. Zyskasz piękną sylwetkę,doskonałą kondycję, świetne samopoczucie, odporność na wiele chorób. Osiągniesz to stosując świetny program, który jest dla każdego (idealnafigura24.pl

2015-05-27 12:27:12
~Bacaa

A mnie po grochu i fasoli w brzuchu sie pitoli ,mozna normalnie spawac.

12

Masz swoje poglądy? Tu jest miejsce, gdzie możesz je swobodnie wyrazić!
Pisz, komentuj i dyskutuj. Pamiętaj o tym, że nie będziemy tolerować niecenzuralnych wypowiedzi i wulgaryzmów. Wymieniaj poglądy a nie obelgi. Zasady Opinii.